Noticias

13En este apartado podréis acceder a un resumen de noticias aparecidas en los últimos días en los blogs de noticias tecnológicas que más nos interesan y creemos que a algunos os pueden resultar de interés. Las hay de fuentes españolas, americanas y europeas, por lo que algunas están redactadas en inglés. Confiamos en que sean de vuestro interés.

Amb el model mes bàsic, l'usuari podrà moure repetidament pesos de fins a 35 kg sense fer cap mena d'esforç.

Publicat 21/2/19 a Fulls dels Enginyers

exoesquelets2Els exoesquelets emplaçaran les cadires de rodes en un futur no gaire llunyà. D'aquesta manera, una vorera o una escala no serà un problema d'accessibilitat. Ara bé, abans que les persones discapacitades puguin utilitzar aquests tipus de dispositius, els utilitzaran els treballadors del món industrial com un sistema de suport a l'hora de manipular grans pesos. Es calcula que arribaran a la indústria aquest mateix any.

La companyia Sarcos té previst començar a comercialitzar a finals d'aquest any el primer exoesquelet. Sarcos és un desenvolupador nord-americà de robòtica i sistemes microelectromecànics i tecnologies relacionades. Guardin Xo serà el nom de l'exoesquelet i existiran dues versions diferents.

Amb la més bàsica, l'usuari podrà moure repetidament pesos de fins a 35 kg sense fer cap mena d'esforç, mentre que amb la versió més completa, es podran arribar a aixecar 90 kg. Tant el model bàsic com el model complet tenen una bateria que disposa d'unes vuit hores d'autonomia.

Segons informa la companyia, el vestit incorpora uns sensors capaços d'identificar la intenció de moviment de l'usuari i replicar el mateix moviment amb la mateixa velocitat, però amb més força. L'ús del dispositiu resulta intuïtiu i no és necessari un llarg aprenentatge per aprendre com funciona.

 

Volver