Alemanya diu adéu a nuclear i petroli invertint en solar, eòlica i biomassa a Barcelona


L'energia pot marcar la diferència entre un país que avança i un país presoner del passat. Alemanya impulsa una revolució renovable i l'energia eòlica i solar són els puntals d'aquestes transformacions. El 2009 el país tenia 3mil 800 megawatts de capacitat instal·lada i el 2015 va aconseguir una capacitat instal·lada de més de 43GW la capacitat més alta d'Europa i una de les més altes del món. El 2012 durant dos dies consecutius les plantes d'energia solar fotovoltaiques instal·lades a Alemanya van produir 22.000 MWh a l'hora del migdia, equivalents a la potència de generació de vint centrals nuclears. D'acord amb dades d'un informe de la publicació Energía Neta XXI destaca que la revolució renovable d'Alemanya anomenada Energiewende està en apogeu i pel que sembla està donant un tret de gràcia al carbó, petroli i nuclear per reemplaçar-les per energia eòlica, solar , biomassa i altres renovables. El setembre passat l'Associació Alemanya d'Aigua i Energia va reportar que l'energia neta, principalment eòlica i solar, ja duplica la generació amb energia nuclear. Llegir també Eòlica sense aspes sense soroll, sense matar aus fet a Espanya.


Subsidis a energia solar a llars i negocis contribueixen positivament

A més, l'energia solar ja és més barata que els combustibles fòssils. Aquest país està atorgant incentius i subsidis per a la instal·lació de panells solars als sistemes de calefacció. L'any 2010 les energies renovables van generar més de 370 mil llocs de treball a Alemanya demostrant la importància d'aquest sector, més enllà de la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. T'interessa també Xile amb tanta energia solar, que ha començat a regalar-la al consumidor. Alemanya és el país que ha estat més compromès amb aquest canvi mitjançant el seu famós “Energiewende”, o pla de reconversió energètica aprovat fa quatre anys, té com a objectiu reemplaçar l'energia nuclear i d'origen fòssil (és a dir, el gas natural , el carbó i el petroli, carbó) per energies renovables (com l'eòlica, la solar i la biomassa) buscant la protecció del medi ambient, costos assequibles per a la població alemanya i la seguretat energètica del país. Llegir també França instal·la mil quilòmetres de carretera solar i Espanya frena solar a casa


També trencant rècords i lideratge mundial

És en aquest context que durant els últims anys Alemanya ha aconseguit un nou rècord mundial en produir les seves centrals d'energia solar fotovoltaica 22 gigawatts d'electricitat per hora, equivalent a la producció de 20 centrals nuclears. Energia Neteja XXI destaca que actualment la capacitat instal·lada d'Alemanya per generar aquesta energia fotovoltaica és similar a la del total de la resta del món i proveeix prop del 20% de l'energia que consumeix aquesta nació.


Alemanya començarà a utilitzar només automòbils elèctrics no contaminants

La meta fonamental en els propers cinc anys és reduir 10 milions de les 165 milions de tones que s'emeten anualment. S?espera que el nombre d?automòbils verds incrementi fins arribar al milió de vehicles elèctrics. Alemanya està subsidiant els automòbils verds elèctrics. El ministre de Finances va anunciar un finançament de mil milions d'euros per canviar tot un país i ajudar a salvar el planeta. Un informe d'Energia Neta XXI destaca que el 2030 estarà prohibida la venda de vehicles que no siguin elèctrics o hibrits. Però els canvis han començat des de ja. S'ha anunciat que cada persona que compri una interlocutòria elèctrica el cost de la qual no superi els 60mil euros, rebrà un descompte de 4 mil euros i si el carro és hibrit serà creditor d'un finançament de 3 mil. La mesura sembla una mica trasbalsada però té sentit segons un reporti d'Energia Neta XXI aquest país europeu promou fortament la generació d'energia eòlica, solar, biomassa i ja ha tancat amb tres cadenats la meitat de les plantes nuclears. Les dades sonen afalagadores, però encara queda per veure's si el món decideix apostar per un lloc millor per a tothom i no una societat industrialitzada excloent que consumeix els seus recursos i devasta casa, el planeta en què vivim.


Font:Energia Neteja XXI


+ Tornar


CONTACTEWhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat