Catalunya impulsa l'autoconsum fotovoltaic amb bateries a Barcelona


L'autoconsum serà un dels pilars del “Pacte Nacional per la transició energètica” de Catalunya i per això, el Govern engegarà al llarg d'aquest mes de setembre un programa de subvencions destinat a promoure l'autoconsum fotovoltaic amb bateries d'ion-liti i impulsar la iniciativa privada en matèria d'energia.


Font: www.energynews.es


En total, el Govern, a través de l'Institut Català d'Energia, atorgarà ajuts de fins al 70% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació. Amb aquesta iniciativa, espera incrementar el nombre d'instal·lacions fotovoltaiques a llars i comunitats de propietaris. Així ho va explicar ahir la directora de l'ICAEN, Assumpta Farran, durant la trobada que va mantenir sobre el canvi de model energètic que està impulsant Catalunya amb els directors generals de Solarwatt i Innover que han signat un acord de col·laboració que esperen que contribueixi que aquest programa d'ajudes compti amb el millor suport de fabricants i enginyeries, informen en un comunicat conjunt les tres entitats.


Autoconsum fotovoltaic amb bateries

“Estem començant a configurar un nou model de negoci en què l'objectiu és fer una energia fotovoltaica més eficient, avui dia hi ha tecnologies que ho fan possible i contribueixen a accelerar aquest procés de canvi energètic”, va assegurar Assumpta Farran. Per la seva banda, Ernesto Macías, director general de Solarwatt Espanya, fabricant alemany de sistemes fotovoltaics, va recordar que “la manera d'aprofitar l'energia influeix de manera significativa a la nostra societat tant a l'àmbit privat com públic. Per això, amb aquest acord reafirmem el nostre compromís per consolidar la construcció d'instal·lacions d'autoconsum a una Catalunya més sostenible i compromesa en la lluita contra el canvi climàtic”. Per la seva banda, Rafael Clusellas, director general d'Innover, empresa catalana d'instal·lació i projectes d'autoconsum, ha posat èmfasi que “a través d'aquest acord signat amb Solarwatt podem anar un pas més enllà i atorgar als nostres clients un plus d'innovació, tecnologia i compromís amb la qualitat i la garantia d'apostar per una solució fiable i segura”


+ Tornar


CONTACTEWhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat