El primer pont per a vehicles fet amb una impressora 3D a Barcelona


Sembla un pont comú i corrent, sense cap adorn especial ni un disseny arquitectònic que destaqui. Però és el primer del món construït amb una impressora 3D per on podran transitar vehicles.Es troba en una carretera nova que envolta el petit poble holandès de Gemert-Bakel, 130 quilòmetres al sud d'Amsterdam, i des de dimarts permet als pocs més de 30.000 habitants creuar una sèquia. Està pensat per a bicicletes, un dels principals mitjans de transport en aquest país. El pont és obra d'una dels consorcis més grans especialitzats en construcció del país, el Royal BAM Group, que va utilitzar les instal·lacions de la Universitat de Tecnologia d'Eindhoven, segons va informar la institució a la seva pàgina web.


Mesura vuit metres de llargada per 3,5 d'amplada i és capaç de suportar fins a cinc tones de càrrega.

Està compost d'unes 800 capes de ciment comprimit i la seva construcció, que va començar al juny, va trigar tres mesos, segons va explicar la universitat al diari britànic The Guardian.


Drets d'autor de la imatge AFP. "Està dissenyat per complir la seva missió durant 30 anys o més. Sent Holanda un país on hi ha més bicicletes que persones, s'espera que centenars de ciclistes pedalin cada dia sobre aquest pont imprès", va afirmar la universitat en un comunicat. Un dels avantatges d'aquesta tècnica és que redueix les emissions de CO2 en comparació amb la tradicional, ja que empra menys ciment, un material amb una empremta de carboni força gran. En comptes d'emplenar un motlle, la impressora diposita el ciment només on es necessita.


Després d'aquesta primera experiència, els seus investigadors se senten capacitats ara per embarcar-se en projectes més ambiciosos. Com el de la construcció de cinc cases amb aquesta impressora en 3D, que ja està en marxa. El pont holandès és el primer per a vehicles, ja que n'hi ha almenys un per a vianants que es va inaugurar el desembre passat a Madrid. La infraestructura espanyola es troba en un parc de la localitat d'Alcobendas i va ser feta per l'empresa Acciona i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) amb microreforçat concret.


Font: BBC Món 20 octubre 2017


+ Tornar


CONTACTEWhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat