Els vehicles elèctrics del futur permetran vendre energia a la xarxa a Barcelona


Units al projecte Parker, els fabricants d'automòbils Nissan, Mitsubishi i PSA Groupe aprofitaran el know-how danès i formaran equip amb especialistes en integració de xarxes com Enel, Nuvve i Insero. L'objectiu és definir quines capacitats tècniques han de tenir els vehicles elèctrics de manera que puguin donar suport a un sistema elèctric basat en energies renovables. Font: http://www.energynews.es/ El projecte danès Parker busca demostrar com el vehicle elèctric pot jugar un paper clau en la solució del desafiament global que suposa la substitució de combustibles fòssils per energies renovables. Tal com explica Enel, els socis d'aquesta iniciativa estan a l'avantguarda pel que fa al desenvolupament de la integració de xarxa i Nissan, Mitsubishi i PSA Groupe ja han aplicat en diversos models d'automòbils la tecnologia coneguda V2G o “vehicle to grid” .


Què és la tecnologia V2G?

La tecnologia V2G fa possible que un vehicle elèctric es converteixi en una xarxa integrada que proporcioni i rebi electricitat a i de la xarxa. És a dir, amb aquest sistema, els vehicles elèctrics poden servir com a recursos d'energia i, per tant, donar suport activament a la xarxa elèctrica. “És important que amb una definició comuna del que és el vehicle integrat a la xarxa, es pugui garantir que els automòbils, sigui de la marca que siguin, tinguin les capacitats tècniques requerides per recolzar òptimament la xarxa”, diu Peter Bach Andersen, investigador de DTU Electrical Engineering i project manager del Projecte Parker.


Vehicles elèctrics integrats a la xarxa

Per aconseguir aquesta definició comuna, el projecte danès demostrarà i definirà les capacitats tècniques que els futurs vehicles elèctrics han de suportar per desplegar V2G a tot el món. A més, farà els primers passos cap al desenvolupament del Vehicle Integrat en Xarxa (GIV). A més d'exercir un paper clau en el desafiament mundial d'aturar la contaminació atmosfèrica o equilibrar la xarxa elèctrica, les capacitats de V2G faran que els vehicles elèctrics resultin més atractius per als consumidors, ja que entre altres coses els permetran vendre serveis a la xarxa, diu Enel en un comunicat. Nicolas Joubaud, gerent del departament V2G a Nissan, creu que la integració en xarxa revolucionarà el mercat energètic transformant el vehicle elèctric en “un bé d'energia activa” Els principals fabricants de vehicles elèctrics, com Nissan, Mitsubishi i PSA Groupe, han reconegut les oportunitats comercials que ofereix la integració a la xarxa i veuen el projecte Parker com el següent pas cap a una comercialització global dels GIVs. Sobre això, Nicolas Joubaud, gerent del departament V2G a Nissan, creu que la integració en xarxa revolucionarà el mercat energètic transformant el vehicle elèctric en “un bé d'energia activa”.


Oportunitats comercials

En el projecte, els socis també exploraran les oportunitats comercials més viables amb demostracions i tests del V2G en diferents marques d'automòbils. Així tindran l'oportunitat de detectar les barreres econòmiques i regulatòries que hi pogués haver així com els impactes econòmics i tècnics que poguessin derivar-se de la seva implantació als mercats i sistemes energètics. “Enel està fent passos importants en el desenvolupament de xarxes intel·ligents amb l'objectiu d'integrar eficaçment les renovables a les xarxes de distribució, alhora que vol donar un paper actiu al client al mercat de l'energia. V2G és una de les tecnologies més prometedores a través de la qual aquests desafiaments poden ser abordats i, per això, a més de participar en el projecte Parker, hem desenvolupat el pilot Frederiksberg a Dinamarca, que és el primer centre comercial V2G a Europa“ , ha assenyalat Livio Gallo, director d'Infraestructures i Xarxes d'Enel.


+ Tornar


CONTACTEWhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat