Un sistema d'energia iònica podria revolucionar l'autoconsum a Barcelona


Un dipòsit daigua salada dun metre cúbic podria generar fins a 15kWh. Ionicaint 21 edicions de la Fira GENERA donen per a molt: contactes, negoci, presentacions de nous productes, invents bojos... Sí, invents diversos que tractaven de generar energia en forma dinàmica, electrònica o química, i que després de la seva presentació en panells informatius de la Galeria de la Innovació van quedar en l'oblit bé per la seva extravagància o per la seva falta de finançament. No obstant aquesta edició, la vint-i-unena, la que té el mateix número que el segle en què vivim ens ha portat l'energia iònica, un sistema de generació per mitjà d'aigua salada i un procés electroquímic provocat pels electrons de un metall.


Desenes de visitants es van arremolinar des de primera hora de divendres al voltant del mòdul iònic que produïa energia elèctrica sense més combustible que l'aigua salada. Va ser tanta l'expectació que fins divendres a mitja tarda, quan ja gotejaven els darrers visitants, no vam poder parlar amb Alberto A. Santana, el CEO i creador del mòdul iònic. Alberto somreia amb la satisfacció de saber que la fira havia estat un èxit per a ell, i amb la seguretat del qui entén que ha fet bé la seva feina. “És un sistema molt simple però que ens ha portat més de cinc anys de recerca”, ens comentava Alberto. “Fabricarem els mòduls des d'una fàbrica que estem muntant a València i començarem la distribució a partir del setembre”. I és que la logística des de les Canàries els suposaria uns costos que no farien rendible la seva fabricació. El mòdul mostrat a IFEMA podria generar fins a 50kW/h i subministrar, per tant, energia per a un hotel d'unes 200 habitacions, segons ens explicava Alberto. Estem parlant que amb 20 mòduls iònics podem generar una potència mantinguda de 1.000 quilowatts i 10 gigawatts de vida útil positiu. Consumits els 10 gigawatts, el concessionari substituiria els mòduls iònics i els renovaria per 10 gigawatts més.


Energia iònica per a habitatges unifamiliars

Els nostres mòduls poden escalar-se també per a habitatges unifamiliars. En un espai d'un metre cúbic aproximadament es podria generar fins a 15kWh, potencia més que suficient per a les necessitats d'un habitatge. Segons Alberto, “No és un sistema acumulador d'energia, no és una bateria acumuladora que necessita una font elèctrica externa per recarregar-la; és un generador elèctric per si mateix.”


utoconsum, fotovoltaica i emmagatzematge

Fins ara el desenvolupament dels panells fotovoltaics ha anat encaminat a la millora del rendiment en la captació solar, ia l'aprofitament elèctric a través d'inversors que distribuïen l'energia elèctrica a la xarxa interna per al consum directe, o bé a bateries d'emmagatzematge per al consum posterior. El cost d‟aquests sistemes d‟autoconsum era més rendible sempre que la corba de consum coincidís amb la de generació. A menor coincidència, més temps d'amortització de la instal·lació. No obstant, l'energia iònica té alguna cosa que espanta, o almenys hauria d'espantar els fabricants de panells solars fotovoltaics. I és que no necessita el sol, ni tan sols del vent per produir energia durant les 24 hores del dia.


Alberto ens assegura que funciona, i que està en línia de preu amb qualsevol instal·lació renovable. A més, està classificat per l'Oficina Europea de Patents (EPO, per les sigles en anglès) com a font d'energia renovable mitigadora del canvi climàtic. És de tipus electroquímic de darrera generació i no requereix recàrrega perquè produeix el corrent a partir de sals en processos interns electroquímics. Sense membranes separadores, utilitza com a electròlit aigua i sals. Funciona amb clorur de sodi o clorur de potassi. No genera calor ni contamina, ocupant una superfície reduïda. El generador pot ser instal·lat a soterranis, garatges, interiors o exteriors. I també se subministren instal·lats en contenidors.


“I amb cada enviament enviarem de regal una pinya de plàtans” ens deia Alberto amb una mica de broma canària.


I si després de 21 edicions a GENERA, arriba un canari i trenca el mercat...?



Font: Energynews


+ Tornar


CONTACTE



WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat