Climatitzar amb aerotèrmia és un 25% més barat que fer-ho amb gas natural, segons Toshiba a Barcelona


Escalfar o refredar casa teva amb un sistema de calefacció per aerotèrmia és, com a mínim, un 25% més barat que el gas natural i el seu preu és un 50% inferior que escalfar amb calderes de gasoil, segons un informe de Toshiba. Font: http://www.energynews.es El document s'ha realitzat després de analitzar i comparar les tres opcions -aerotèrmia, gas natural i gasoil- en instal·lacions reals i amb informes sobre habitatges unifamiliars, comunitats i blocs de pisos a diverses zones geogràfiques de Espanya, on les necessitats de calefacció són molt diverses. Segons l'estudi realitzat per Toshiba Calefacció & Aire Condicionat, que ha pres com a referència una zona climàtica amb hiverns freds, el cost de la calefacció per metre quadrat i any amb aerotèrmia oscil·laria entre 3,6 i 3,9 euros. No obstant, en el cas de les calderes de condensació amb gas natural el cost seria de 5 euros per m2/any mentre que per a les de gasoil oscil·laria entre els 7 i 9 euros per m2/any, en funció de si els equips són de darrera generació o més antics.


L'aerotèrmia extreu fins a un 70% de l'energia de l'aire. Per Toshiba, la substitució de sistemes de calefacció que utilitzen combustibles fòssils per altres basats en la bomba de calor és l?única alternativa per a una economia sostenible. Tal com explica a la seva web, es tracta d'una tecnologia que extreu energia de la temperatura de l'aire, fins i tot quan és inferior a 0ºC. Fins a un 70%. El 30% restant d'energia que consumeix ho fa de la xarxa elèctrica. A més, insisteix que “no crema res per escalfar. No emet fums. No produeix combustió”.


Aerotermia vs. altres sistemes: Un cas pràctic

Prendre com a exemple una habitatge unifamiliar de 180 metres quadrats (situat a Zalla, Biscaia), la calefacció per aerotèrmia consumiria l'any 6.667 KWh, cosa que suposaria un cost anual de 687 euros, en què s'inclouen els costos fixes de la factura elèctrica amb una tarifa de discriminació horària. La mateixa habitatge, amb una caldera de condensació de gas, consumiria anualment 20.747 KWh, amb un cost de 937 euros anuals (després de gastar 2.300 m3 de gas). Mentrestant, una caldera de gasoil consumiria entre 2.154 i 2.619 litres de combustible per generar entre 21.930 i 26.677 KWh, amb un cost que oscil·laria entre 1.293 i 1.572 euros.


Tres funcions en un únic sistema

Als costos de calefacció s'hi afegeixen els costos de manteniment i propietat, diu l'informe. En el cas de l'aerotèrmia són pràcticament nuls i de senzillesa extrema. Per la seva banda, les calderes de gas i gasoil necessiten revisions periòdiques que només poden fer personal qualificat, cosa que a l'any suposa costos afegits. Pel que fa als preus d'adquisició, Toshiba recorda que en comprar un sistema de calefacció per aerotèrmia s'adquireix un equip amb fins a tres funcions diferents, calefacció a l'hivern, refrigeració a l'estiu i aigua calenta tot l'any. Si ho triem només per a climatització obtenim calefacció i aire condicionat tot en un.


Més neta i més segura

“Els fabricants de sistemes de calefacció per gas i gasoil ja han aconseguit obtenir d'aquests combustibles el màxim possible del seu poder calorífic, ja no tenen marge de millora. No és possible generar més energia amb la mateixa quantitat de combustible”, apunta Carlos Gómez-Caño, director general de Toshiba Calefacció & Aire Condicionat. Afig que “per contra, l'eficiència de l'aerotèrmia encara no té sostre, és part d'una revolució en tecnologies químiques derefrigerants, mecàniques amb nous materials i electròniques de control que ha aconseguit bombes de calor eficients des de 25ºC sota zero a 46ºC sobre zero adaptant-se a qualsevol climatologia i podent donar una resposta als usuaris i empreses en qualsevol punt on hi hagi una connexió elèctrica. Més net, més segur i molt més còmode”.


+ TornarCONTACTEWhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat